Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Temari Oposicions PL Manresa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
divendres, 3 d'abril de 2009 23:00
Índex d'article
Temari Oposicions PL Manresa
ÀMBIT A
ÀMBIT B
ÀMBIT C
ÀMBIT D
Totes les pàgines

Els continguts temàtics que es desenvolupen es divideixen en tres àmbits relacionats amb l’entorn de la seguretat i la policia: coneixements de l’entorn, l’àmbit institucional, i el de la seguretat. La redacció dels temes s’ha dut a terme seguint un criteri pedagògic i introductori, atès que la finalitat que es persegueix és oferir aquells coneixements exigibles a tota persona que vulgui ingressar a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra o Policies Locals de Catalunya. L’àmbit de coneixements de l’entorn facilita la compresió dels esdeveniments històrics que expliquen la formació de Catalunya fins la transició i recuperació de la seva autonomia; el marc geogràfic; sociolingüístic; cultural i l’estructura econòmica i social de Catalunya.
L’àmbit institucional arrenca amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya i dóna a entendre la base jurídica i territorial de l’Estat, dels pilars de l’Estat social i democràtic de dret, i de la Generalitat com a institució d’autogovern de Catalunya. Així mateix, també ofereix una visió conjunta de les institucions comunitàries, representatives de la Unió Europea.
El tercer i darrer àmbit d’estudi correspon a la seguretat i la policia. El seu tractament s’obre amb les competències de la Generalitat en matèria de seguretat, i les normes que desenvolupen aquesta matèria.
El discurs posa èmfasi en els principis bàsics d’actuació, l’organització del cos de Mossos d’Esquadra, la funció policial i els seus òrgans de coordinació.
Esperem que aquest material us sigui d’utilitat i que en breu puguem comptar amb vosaltres.

Nota a la present edició:
La present Guia d’estudi per a l’accés a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra és una eina vàlida per a preparar la realització de l’exercici de coneixements. Per aquesta raó s’ha considerat d’utilitat el desenvolupament de les matèries del temari en el benentès que el seu contingut és orientatiu i que no vincula al tribunal qualificador, el qual pot incloure-hi preguntes sobre aspectes referits als àmbits deltemari no recollits de la mateixa forma en aquesta guia.



Darrera actualització de dissabte, 4 d'abril de 2009 01:34