Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Inici campanya de control de consum de substàncies estupefaents a l’entorn d’escoles i parcs públics PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Policia Local Manresa   
dijous, 30 d'abril de 2009 22:30

altDins el marc d’actuacions preventives a desenvolupar per Policia Local, s’ha iniciat un cicle de controls a l’entorn d’escoles i parcs públics de la ciutat amb l’objectiu de localitzar i denunciar el consum i possible tràfic de substàncies estupefaents.
Aquests cicle de controls a desenvolupar indistintament per agents uniformats i no uniformats es realitzarà de forma aleatòria entre els mesos d’abril i octubre.
Amb aquesta actuació és vol inhibir el consum d’aquestes substàncies entre grups de joves i adolescents, un segment de població especialment feble i amb un nivell de risc elevat davant els efectes perjudicials per la salut que suposa l’efecte de les substàncies estupefaents.

Les actuacions policials estaran alineades dins la instrucció de procediments penals i/o administratius sancionadors depenent de la situació produïda en cada cas. En aquest sentit s’aplicarà la normativa penal en aquelles situacions enquadrades dins l’article 368 i successius de codi Penal, “Delictes contra la Salut Pública –Tràfic de Drogues.
La comissió de delictes contra la Salut Pública podrà comportar la detenció i disposició judicial de la persona/es implicada/es. D’altra banda pels casos de tinença o consum substàncies estupefaents s’aplicarà la normativa administrativa, (Article 25 de la Llei Org. !/1992 de Protecció de Seguretat Ciutadana).
Aquest precepte contempla la instrucció d’una denúncia i posterior inici de procediment administratiu sancionador per aquelles persones que tinguin a la seva possessió o consumeixen en espais públics petites quantitats de substàncies estupefaents, llevat d’aquells casos en que la quantitat de substància o la presentació de la mateixa pugui ser susceptible de ser considerat un tràfic de drogues, (delicte).
En aquells casos en que els consumidors i/o posseïdors de substàncies estupefaents siguin menors d’edat i llevat els casos en que la situació provoqui la detenció del mateixos, aquests seran posats sota Protecció Policial i lliurats al seus pares/tutors legals tot informant-los de la situació produïda i de l’aplicació de la denúncia corresponent.

Darrera actualització de divendres, 3 de juliol de 2009 21:38