Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La DGT reforça la vigilància en carreteres per frenar la sinistralitat de motos PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimecres, 3 de juny de 2009 23:07

Font: EFE
La Direcció General de Trànsit (DGT) posarà en marxa des de demà i fins el proper 18 de juny una nova campanya de vigilància de motocicletes a les carreteres per reduir els accidents d'aquest tipus de vehicles, que al maig van provocar la mort de 39 motoristes, la xifra més alta en un mes des de setembre de 2007. La campanya, en la qual es controlarà la velocitat, els avançaments, l'ús del casc, la documentació, la Inspecció Tècnica de Vehicles i l'assegurança obligatòria, pretén alertar els motoristes de la conveniència de realitzar una conducció adequada a la via per la que circulen, respectant les normes i amb la documentació obligatòria al dia.

Amb aquest objectiu, segons informa la DGT, durant els propers 15 dies agents de la Guàrdia Civil duplicaran els controls a les carreteres de tota Espanya, excepte en el País Basc i Catalunya, que tenen transferides les competències en aquesta matèria.

De forma paral lela es realitzarà una campanya de conscienciació en els mitjans de comunicació, amb falques en les cadenes de ràdio i missatges en els panells de les carreteres, en els quals es recorda als motoristes ho vulnerables que són i la necessitat que condueixin amb prudència.

Alta sinistralitat en motocicleta

En aquest sentit, la DGT adverteix que el risc de morir en un accident de motocicleta és 17 vegades més gran que en un cotxe i crida l'atenció sobre l'alta sinistralitat de motos durant el passat mes. 

Al maig van morir 39 motoristes (38 conductors i 1 ocupant), més d'un per dia, la xifra més alta des de setembre de 2007, on es van comptabilitzar 58 motoristes morts.

En total, en el que portem d'any, 116 motoristes han mort a les nostres carreteres, quatre menys que en la mateixa data de l'any passat.

Una altra dada que ressalta la DGT és que la principal franja d'edat dels morts ha estat entre els 25 i 44 anys, i 32 dels 38 motoristes portaven motos de més de 500 centímetres cúbics.

Darrera actualització de divendres, 3 de juliol de 2009 21:37