Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Campanya contra el consum d'estupefaents prop dels centres educatius i als parcs públics PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimecres, 21 d'octubre de 2009 01:11

L’actuació de la Policia Local de Manresa s’ha fet coincidint amb l’inici del curs escolar

La Policia Local de Manresa ha portat a terme una campanya de caire preventiu sobre el consum i tinença de substàncies estupefaents. L’actuació s’ha fet coincidint amb l’inici del curs escolar i s’ha centrat sobretot en les proximitats dels centres educatius i als parcs públics. La campanya s’inscriu en les actuacions recollides al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2008-11 per afavorir la seguretat i la convivència ciutadana, i també respon a una voluntat manifestada en els debats dels consells de districte sobre la figura del policia de districte.

 

Les actuacions en el marc de la campanya tenen el suport legal en l’àmbit de la Llei Orgànica 1/1992 de Protecció de la Seguretat ciutadana i Ordenança de Convivència ciutadana. Així, la Llei comporta un règim sancionador, tot i que aquesta no ha estat la motivació de la campanya, sinó que ha tingut una voluntat clarament preventiva.

A banda de la infracció que suposa el consum i tinença de substàncies estupefaents, s’ha de tenir en compte la repercussió o inducció de menors a l’hora d’imitar comportaments d’altres joves amb rols de lideratge en els espais públics i llocs de especial risc. D’aquí que s’ha potenciat el control en les proximitats de centres escolars i llocs de concentració de joves.

La campanya s’ha portat a terme en el període comprès entre els dies 5 i 9 d’octubre, especialment durant els matins, on determinats grups de joves es reuneixen per fer algun tipus de consum a la via pública. A més de les proximitats als centres educatius, també s’ha actuat a d’altres espais de la ciutat, com parcs públics.

Aquesta campanya s’ha desenvolupat sobretot al centre de la ciutat i a puntsdelBarri Antic.

En el decurs de la campanya s’han dut a terme nombroses identificacions i s’ha realitzat fins a 29 denúncies per la tinença o el consum de substàncies il•lícites. Aquestes substàncies han quedat intervingudes per a la seva destrucció. De les infraccions denunciades, 15 s’han fet al voltant de centres escolars.

En les situacions de detecció de menors, aquests s’han posat a disposició dels pares o tutors, els quals han estat informats de l’activitat del menor.

 

Darrera actualització de dimecres, 21 d'octubre de 2009 01:15