Actes 150 Anys

Agenda

Febrer 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

A punt el dispositiu de seguretat pel Castell de focs i el Correfoc PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 25 d'agost de 2010 02:55

Font: Ajuntament de Manresa

El comitè d’emergències de la ciutat –que va celebrar reunió ordinària el dia 9 d’agost– ha revisat com és habitual totes les mesures de seguretat que es portaran a terme enguany durant la Festa Major. Des de Protecció Civil i conjuntament amb l’organització –l’Ajuntament i l’Associació Manresa de Festa–, s’ha preparat tot un dispositiu de serveis preventius amb ambulàncies i personal de Creu Roja de Manresa, que cobriran la immensa majoria d’actes de la Festa Major on es preveu un mínim de risc per a les persones (balls, cursa ciclista, castellers, etc). A banda, com és habitual, s’ha posat especial èmfasi en el Castell de focs i Correfoc, que enguany variarà el recorregut.

 

 

Castell de focs (diumenge dia 29, a les 22.00h)

Es continua amb la totalitat de normes de seguretat establertes en els últims anys:

-Totes les vies d’accés al Parc de la Agulla quedaran tancades a partir de les 16.00 hores per evitar la presencia de vehicles, facilitar l’accés de vianants que accedeixin a peu al Parc i també per disposar de vies d’evacuació expedites en cas de qualsevol incident.

-Cal recordar que hi tornarà a haver un servei de bus llançadora, que estarà en funcionament de les 18:00 a les 21.30 hores. La sortida serà a la plaça Europa i, l’arribada, a l’avinguda dels Dolors – rotonda de la Salle.

-Estarà prohibit aparcar vehicles particulars als voltants del Parc. D’aquest aspecte se’n farà càrrec la Policia local de Manresa i els Mossos d’Esquadra de Trànsit amb la col·laboració de la Policia local de Sant Fruitós de Bages.

-Enguany es mantindrà l’operatiu format per Bombers, ADF Pla de Bages, Creu Roja Manresa, Mossos d’Esquadra i Policia local, coordinats per Protecció Civil des d’un centre de comandament avançat que s’instal·larà com cada any a l’interior del Parc.

-També aquest any, la Policia Local de Sant Fruitós col·laborarà amb temes de circulació a les zones del seu terme municipal i sobretot en preparar un camí per a vianants des de la urbanització de Pineda de Bages fins el parc de l’Agulla.

-Enguany es disposarà igualment d’una barca d’Aigües de Manresa amb socorrista aquàtic i del pavelló esportiu de la Salle per poder resguardar el màxim de persones en cas d’una tempesta.

-Creu Roja de Manresa disposarà de tres ambulàncies, voluntaris a peu dins el parc i s’instal·larà un hospital de campanya i un centre mèdic per possibles cures en el mateix parc.

-Finalment, per evitar el perill d’incendi, es comptarà amb la presència de 20 voluntaris de l’ADF Pla de Bages, amb una bóta d’aigua de 8.000 litres i dos vehicles 4x4 situats a la zona més propera al llançament de la pirotècnia.

-Participaran en el dispositiu un total aproximat de 110 persones.

Correfoc (dilluns dia 30, a les 21.30 hores)

Enguany, les obres que es porten a terme a la plaça del Carme i a la plaça Montserrat fan que hi hagi modificacions en el recorregut del Correfoc. Per això, el pla de seguretat del Correfoc s’ha adaptat als canvis d’itinerari:

-El centre mèdic avançat i el centre de comandament avançat des d’on Protecció Civil coordina tots els efectius es continuarà fent a la plaça Europa.

-Althaia disposarà d’un metge i dos sanitaris en aquest lloc per cobrir totes les cures que no necessitin atenció hospitalària. A la clínica Sant Josep hi haurà un oftalmòleg de guàrdia fins a la finalització del Correfoc per si hagués d’intervenir en casos de ferides als ulls.

-Quant al recorregut, el Correfoc s’inicia amb el seu recorregut habitual fins la plaça d’en Creus. Després de la moscada que es farà allà, seguirà per la plaça Reforma, el carrer d’Alfons XII, el carrer Talamanca, la plaça Gispert, el carrer Vilanova, la Plana de l’Om, el carrer de les Piques, el carrer Na Bastardes, el carrer Vallfonollosa i la Baixada de la Seu, accedint a la plaça Major a través de la Baixa del Pòpul.

-Es mantenen les ambulàncies en diversos punts del Correfoc. També hi haurà diversos punts d’atenció amb personal sanitari de Creu Roja Manresa a peu en els llocs mes estratègics. La resta d’ambulàncies estaran a la plaça Europa per reforçar les situades al recorregut.

-El vehicle d’aigua dels Bombers estarà situat al carrer Alfons XII, entre el carrer Talamanca i la Plana de l’Om. Es continuarà amb la presència de tres vehicles lleugers amb bombers i extintors a diferents places del recorregut.

-Finalment, cal remarcar que és totalment necessari atendre les recomanacions fetes pels membres de seguretat de Xàldiga i dels diferents operatius que treballen al Correfoc per mantenir la seguretat dels participants. Cal no oblidar que per tal que els manresans i manresanes puguin gaudir del Correfoc, un total aproximat de 140 persones de Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local de Manresa, Creu Roja de Manresa, SEM i Althaia, coordinats per Protecció Civil de Manresa, treballaran aquella nit per la seva seguretat.