Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La Policia Local intensifica la vigilància a l'entorn dels centres educatius PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Web Ajuntament de Manresa   
dilluns, 19 de maig de 2008 02:58

altLa Policia Local de Manresa ha intensificat la vigilància a l’entorn dels centres educatius de la ciutat. Aquest increment del control respon als compromisos adquirits en una reunió que es va celebrar el passat mes de gener i a la qual hi van assistir directors dels centres educatius de la ciutat –públics i concertats–, representants dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i de l’Ajuntament.

Alhora, es dóna compliment a dos compromisos del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2008-2011 de Seguretat Ciutadana:
• “Controls a les entrades i sortides de les escoles per propiciar un entorn segur per a l’alumnat, professors i professores, pares i mares (...)”.
• “Controls periòdics als espais públics efectuats per agents no uniformats amb la finalitat de detectar consum o tràfic de drogues o estupefaents, delinqüència i qualsevol incompliment de les ordenances”.

La intensificació de la vigilància ha portat a un increment dels casos detectats de tinença i consum de substàncies estupefaents entre els mesos de gener i abril:
• Gener: 3 casos detectats (d’aquests, un va ser per tinença d’una arma blanca i, els dos restants, per tinença i consum de substàncies estupefaents)
• Febrer: 4 casos detectats (tots per tinença i consum de substàncies estupefaents)
• Març: 7 casos detectats (tots per tinença i consum de substàncies estupefaents)
• Abril: 17 casos detectats (tots per tinença i consum de substàncies estupefaents)

Majoritàriament els agents han efectuat els controls de paisà. Quan s’ha detectat un cas de suposada infracció a la llei 1/92, els agents ho han denunciat mitjançant un acte D-10, que s’ha tramès a la direcció general de la Policia. I és que és la direcció general de la Policia l’autoritat competent per imposar sancions en aquests casos.

Els punts on s’han detectat les suposades infraccions són:
• Gener: passeig de Pere III, plaça Porxada, avinguda Dolors
• Febrer: plaça Centinella, avinguda Universitat, c/ Era d’En Coma (2)
• Març: c/ Sant Joan (2), plaça Espanya (2), carretera Pont de Vilomara, plaça Porxada (2)
• Abril: c/ Dante (4), Abat Oliva, Arquitecte Oms, Era Firmat, Circumval·lació (2), les Piques, avinguda Bases de Manresa (2), plaça Porxada, plaça Mallorca, Camí Vell de Santpedor, plaça Valldaura (2).
Darrera actualització de divendres, 3 d'abril de 2009 22:54