Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Manresa es refà dels efectes de l'aiguat i es reobre també la carretera de Sant Joan al Congost PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 4 de novembre de 2011 00:42

Font: Ajuntament de Manresa

La ciutat torna poc a poc a la normalitat, tot i la pluja del matí, amb diverses intervencions. Al matí s'ha obert el Passeig del Riu i a les 13.45 h, la carretera de Sant Joan al Congost, tallada des d'ahir per la caiguda d'uns arbres. Davant la previsió de noves precipitacions, l'Ajuntament manté activat el pla d'emregències d'inundacions.

Manresa es recupera dels efectes de l'aiguat d'ahir i comença a tornar a la normalitat, tot i la pluja d’aquest matí, gràcies a les actuacions del personal dels serveis municipals i de la Policia Local, principalment per acabar d'obrir carrers tallats i retirar arbres caiguts.

El Passeig del Riu, tancat des d'ahir al matí per la gran quantitat d'aigua embassada que havia deixat l'aiguat, s'ha obert al trànsit a les 9.30 h i a les 13.45 h ha quedat oberta la carretera de Sant Joan a l'alçada del Congost, que estava tallada per la caiguda de diversos arbres de grans dimensions des d'ahir a la tarda.

Precisament, la retirada d'arbres caiguts a diversos punts de la ciutat i la neteja d'esllavissades de camins de terra han ocupat la majoria d'actuacions dels treballadors dels diversos serveis municipals, que des d'ahir estan treballant de forma coordinada sota la direcció del comitè d'emergències instal·lat a l'edifici de La Florinda. La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, i el cap de Protecció Civil, Xavier Jovés, estan al capdavant d'aquest comité.

Carrers i accessos tallats

Malgrat tot, encara no s'han pogut obrir al trànsit la carretera de Can Poc Oli, on s'està treballant; ni l'accés al barri de Sant Pau des del Pont Vell, tancat per una esllavissada; ni el carrer de Santa Clara, on caldrà fer una intervenció important perquè la força de l'aiguat va fer destrosses al clavegueram i es va aixecar el paviment del carrer. Igualment, segueix tancat el camí dels Corrals, al Parc de la Seu, per problemes en un mur de contenció.

També es fa un seguiment especial de la carretera d'accés al barri del Xup, la C-37, on es va aixecar una part important del ferm per l'aguat de dijous i ja hi ha hagut una intervenció del servei de Carreteres. Per ara, continua oberta al trànsit.

Per últim, aquest matí s'ha hagut de tallar també el camí de Cal Xarraire, per una altra esllavissada, i s'ha retirat l'arrebossat de la façana d'un edifici del carrer Galceran Andreu amb la col·laboració dels Bombers perquè amenaçava de caure a terra.

Tot i aquest procés de retorn progressiu a la normalitat, davant la previsió de noves precipitacions, l'Ajuntament de Manresa manté activat el pla d'emergències d'inundacions davant de l’eventualitat que hi pugui haver noves incidències i tot el personal dels serveis municipals segueix en alerta per anar reparant els desperfectes que hi pugui haver com a conseqüència de les pluges.

Darrera actualització de dijous, 17 de novembre de 2011 00:57