Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

S'avança la recollida d'escombraries a les 5 i es llença sal a punts potencialment conflictius de la ciutat per la nevada PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 2 de febrer de 2012 16:21
El comitè d'emergències s'ha reunit aquesta tarda per avaluar les actuacions realitzades al llarg del dia. La previsió per al Bages és de risc moderat de nevades i per divendres s’anuncia una baixada de temperatures fins als -12 i -17 graus de mínima.

El comitè d'emergències constituït després de l'activació del pla de nevades de l'Ajuntament de Manresa s'ha reunit aquesta tarda sota la direcció de l’alcalde, Valentí Junyent, i de la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, per avaluar les actuacions realitzades al llarg del dia per fer front a les precipitacions de neu que des de la mitjanit de dimecres han caigut sobre la ciutat.

La previsió per les pròximes hores per al Bages és de risc moderat de nevades i divendres s’espera que s’aturin les precipitacions de neu. Tot i així, s’anuncia una baixada espectacular de temperatures que arribaran a entre -2 i -6 graus de màxima i a -12 i -17 graus de mínima.

Pel que fa a les actuacions realitzades a Manresa, han estat les següents:

• La recollida d'escombraries de rebuig, orgànica i voluminosos s'ha iniciat a les 5 de la tarda, i no a les 6 com estava previst, per reduir el temps i poder arribar a l’abocador abans d’hora. També s’ha afegit un camió més al dispositiu habitual de sis vehicles per poder acabar abans.

• Les escoles no han fet classes a la tarda, tot i que han seguit obertes per a aquells pares o familiars que no podien anar a recollir els seus fills abans del migdia. Per demà, s'ha suspès el transport escolar interurbà, inclosa l'escola del Xup, i els centres obriran i faran classes amb normalitat excepte en el cas que la nevada ho impedeixi.

• Els serveis de Via Pública de l'Ajuntament de Manresa han deixat preparades les tanques i la senyalització en els carrers potencialment més conflictius en cas de nevada, tal i com està previst en el pla d'emergència de nevades municipal.

• S'han repartit sacs de sal a les escoles de La Font, Ítaca, Puigberenguer, Sant Ignasi, Renaixença, Oms i de Prat i l'Escola d'Arts i s'ha llençat sal de forma preventiva a la Corva del Gas, al carrer Santa Joaquima, a la carretera Viladordis, i al Polígon de Bufalvent, als carrers del voltant de la Central de Mercaderies.

• La Policia Local, per la seva part, no ha registrat cap incidència per nevades i els Mossos han intervingut només petites retencions puntuals, segons els Mossos.

• De cara al cap de setmana, la Secretaria General de l’Esport recomana que els menors no faci cap activitat física o esportiva a l’aire lliure i que s’evitin aquests tipus d’activitat en general en funció de l'evolució meteorològica.