Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

L'Ajuntament mantindrà activats els plans de nevades i d'onada de fred tot el cap de setmana PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 3 de febrer de 2012 17:26
També ha repassat les últimes actuacions realitzades en les últimes hores: s'ha llençat sal per glaçades a diferents punts de la ciutat i les escoles han funcionat amb normalitat. El servei de Protecció Civil estarà en alerta davant de qualsevol situació que es pugui produir.

El comitè d’emergències constituït després de l’activació dels plans d’actuació per nevades i per onades de fred de l’Ajuntament de Manresa, que s’ha reunit aquest migdia, ha decidit mantenir activats en fase d'alerta els dos plans a l’expectativa de com evolucioni la meteorologia.

També ha repassat les últimes actuacions realitzades en les últimes hores:

S’ha llençat sal a la via pública en nou punts localitzats de la ciutat on hi havia perill per als vianants o els vehicles pel glaç: la passarel·la de la Via Sant Ignasi, carretera de Santpedor amb Santa Joaquima, a la plaça de les Oques, les voreres d’accés a Sant Joan de Déu, del núm. 60 del carrer Bruc, a la del carrer Guimerà amb Carrasco i Formiguera, als núm. 100-114 de l’avinguda de Les Bases i els passos de vianants del carrer de la Pau núm. 41 i del carrer Aragó amb Primer de Maig.

Les intervencions s’han fet a partir de les peticions de diversos ciutadans i els serveis de manteniment de l’Ajuntament han constatat que, en la majori dels casos, el glaç estava provocat per l’abocament de galledes d’aigua de dels veïns. Per aquesta raó, des de l’Ajuntament es demana que s’extremin les precaucions i no s’aboqui aigua ni a les voreres ni al carrer.

El comité ha constatat també que la Policia Local no ha localitzat cap sense sostre al carrer i que les escoles han funcionat amb normalitat. Finalment, atenent a la decisió anunciada ahir per la Generalitat no hi ha hagut transport escolar interurbà, inclosa l’escola del Xup, però amb l’excepció de l’escola Flama, que sí ha tingut aquest servei.

El servei de Protecció Civil estarà en alerta durant tot el cap de setmana davant de qualsevol situació que es pugui produir i qualsevol incidència que pugui arribar dels diferents operatius o serveis municipals es gestionarà a través de la Policia Local. Recordem que el telèfon d’emergències és el 092.

El proper dilluns, en tot cas, es revisarà la situació en quant a activació de plans municipals, depenent de la previsió que es pugui rebre del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) del Departament d’Interior.

Per la seva part, la Generalitat comunica que es desactiva el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), degut a que les previsions meteorològiques indiquen que no s’esperen nous episodis de neu.