Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Radar móbil a Manresa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dissabte, 12 de gener de 2008 04:47

L’Ajuntament de Manresa posarà en funcionament el radar mòbil que controlarà la velocitat a l’interior de la ciutat la setmana que ve. Aquesta és una de les mesures que contempla el Pla de Mobilitat, i que té com a objectiu aconseguir reduir la velocitat dels vehicles que circulen pel nucli urbà. I és que la implicació directa de la velocitat en la gravetat dels accidents de trànsit ha creat una preocupació als ciutadans, que demanen un major control de la velocitat a l’interior de la ciutat. En el mateix sentit, tots els estaments implicats en el control del trànsit creuen que la lluita contra l’excés de velocitat és una de les actuacions importants, juntament amb el foment de l’ús del cinturó, i del nul consum d’alcohol i ús del telèfon mòbil, per lluitar contra la sinistralitat i incrementar la seguretat de conductors, passatgers i vianants.

Aquesta setmana s’han acabat d’instal·lar els vint senyals d’avís de control de velocitat per radar a les entrades de la ciutat i a les principals vies. A partir de la setmana vinent, la Policia Local de Manresa posarà en funcionament el radar mòbil. També entrarà en funcionament un panell informatiu que indicarà la velocitat a la qual circulen els vehicles amb l’objectiu de conscienciar els conductors. El radar mòbil i el panell són dos aparells complementaris però que poden funcionar de forma independent. Això significa que el radar mòbil pot estar instal·lat a un indret de la ciutat i el panell informatiu, a un altre. Fins el pròxim dia 1 de febrer, s’enviarà una notificació informativa als titulars dels vehicles que hagin estat interceptats pel radar circulant a una velocitat més elevada a la legalment permesa, però no es multarà. A partir del dia 1 de febrer, les infraccions que es detectin pel radar mòbil ja donaran lloc a sancions.

La Policia Local anirà instal·lant el radar mòbil a diversos punts de la ciutat. Els carrers i les travesseres on es posarà es determinaran per criteris de l’accidentalitat dels darrers anys i per la presumpció que esdevinguin vies de risc, i també segons demandes ciutadanes. Tot i que poden variar, en principi els punts en els quals s’instal·larà el radar de forma periòdica són:

Carretera de Vic

Avinguda dels Dolors


Carrer Sallent

Bases de Manresa

Carretera del Pont de Vilomara

Carrer de la Divina Pastora

Carrer de Sant Cristòfol

Carretera de Sant Joan

Carretera de Cardona

Carrer de Francesc Moragas

Carretera de Santpedor

Carrer de la Pau
Darrera actualització de divendres, 3 d'abril de 2009 22:25