Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Protecció Civil de Manresa recomana extremar les precaucions per l’onada de calor PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimarts, 26 de juny de 2012 22:37

El servei municipal informa que davant qualsevol incident cal trucar al número d’emergències 112 o al 092 de la Policia Local de Manresa.

El servei de Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa demana a la població que prengui mesures preventives davant l’arribada de la primera onada de calor d’aquest estiu que afectarà durant aquesta setmana la Catalunya central, segons les previsions rebudes per part de la Direcció General de Protecció civil i el Servei Meteorològic de Catalunya.

El servei municipal alerta també que l’augment de les temperatures està provocant un augment del risc d’incendis forestals i, per tant, fa una crida perquè s’extremin les precaucions per minimitzar al màxim les possibilitats d’afectacions al nostre entorn.


En d'incidència derivada de l’onada de calor, el servei de Protecció Civil informa que cal fer immediatament una trucada al número d’emergències de la Generalitat de Catalunya 112 o al telèfon 092 de la Policia Local de Manresa.


Protecció Civil incideix recorda que l'adopció de mesures preventives é simprescindible per a les persones amb més risc de rebre les incidències de la calor:
- persones majors de 75 anys
- nadons
- persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat
- els que realitzen una activitat física intensa
- els que han de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals)
- persones amb hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties respiratòries (MPOC, bronquitis), renals, Parkinson, Alzheimer, obesitat o altres malalties de cròniques
- persones que prenen una medicació especial (tranquil·litzants, antidepressius, psicòtrops o diürètics)
- persones amb problemes mentals i de conducta deguts a l’ús de substàncies psicoactives o alcohol

Cal recordar els consells bàsics davant una onada de calor: d'hidratar-se adequadament, evitar el sol directe a les hores de màxima insolació i mantenir contacte amb familiars o amics en situació de vulnerabilitat que visquin sols per comprovar que estiguin bé.

Alerta per un nou episodi de calor

D'acord amb les darreres informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durant els propers dies estarem sota el radi d'acció d'una massa d'aire molt càlid que donarà lloc a un episodi d'onada de calor.

La temperatura seguirà pujant dimarts i dimecres i es mantindrà alta fins el cap de setmana, quan començarà a davallar a causa de l'arribada d'una pertorbació que desplaçarà la massa d'aire càlid cap a la Mediterrània. Així doncs, entre dimarts i divendres es podran superar els percentils 98 de les temperatures màximes de l'estiu, és a dir, les temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids d'una sèrie de 30 anys.

El dimarts, a partir del migdia, és possible que les temperatures màximes d'algunes comarques siguin especialment superiors a les habituals en aquestes dates. La previsió indica que el Bages estarà entre les comarques més afectades per aquest augment significatiu de les temperatures.

Informació sobre el cop de calor

Informació sobre la hidratació en la gent gran

Darrera actualització de dimecres, 27 de juny de 2012 12:09