Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La regidora de Seguretat Ciutadana destaca la reducció del nombre d'accidents a Manresa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimecres, 25 de juliol de 2012 19:04

És una de les conclusions dels indicadors de seguretat ciutadana que avui s'han donat a conèixer, i que elabora cada trimestre la Policia Local de Manresa amb l'objectiu de reforçar la transparència de l'actuació policial i potenciar la proximitat a la ciutadania.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, ha destacat que els indicadors de seguretat ciutadana de Manresa del segon trimestre “tornen a mostrar una tendència a la baixa en el número d’ accidents, tal i com s’ha anat registrant des del 2010”.

En aquesta mateixa línia, ha manifestat que “tot i la prudència que s’ha de mantenir, valorem com a força positiva la tasca preventiva que porta a terme la Policia Local en matèria d’alcoholèmies, ja que podríem dir que a major número de controls, menor nombre de positius per alcoholèmia”.

Aquestes han estat les conclusions més destacades que la regidora ha extret dels indicadors de seguretat ciutadana que elabora cada trimestre la Policia Local de Manresa i que avui s’han donat a conèixer. L’objectiu d’aquests indicadors, que es van presentar per primer cop el maig passat, és reforçar la comunicació i la transparència de l'actuació policial amb la voluntat de potenciar la proximitat a la ciutadania.


La regidora ha assenyalat que aquests resultats de la Policia Local estan en la línia dels que van presentar la resta de cossos de seguretat que operen en el territori durant la reunió de la Junta Local de Seguretat, que es va celebrar dilluns passat.

Les dades corresponents al segon trimestre de l’any constaten que torna a produir-se un increment significatiu de les demandes de servei a la Policia Local per part dels ciutadans, mantenint-se els percentatges del trimestre anterior. En concret, quatre de cada 10 serveis tindrien relació amb el trànsit, dos amb seguretat ciutadana, dos amb peticions d’assistència i dos administratius.

Per a Olga Sánchez, “com a dada negativa destacaríem que durant els sis primers mesos a un total de 170 conductors no se’ls ha permès continuar circulant perquè no disposaven de l’assegurança del vehicle o duien el permís caducat o sense punts”. I en un sentit més positiu, ha considerat que “aquesta dada contrasta amb què la totalitat de vehicles escapolits han estat localitzats”.

Aquest és el resum exhaustiu dels indicadors de seguretat ciutadana de Manresa:

RESUM INDICADORS – SEGON TRIMESTRE 2012

1. Denúncies de trànsit

En els darrers tres mesos per part de Policia Local s’han imposat 3.631 denúncies, d’aquestes 3.328 han estat per infraccions relacionades amb el trànsit i els estacionaments i 303 per aspectes tècnics o de documentació (manca de l’assegurança del vehicle, dur el permís de conduir caducat o sense punts,no haver passat la ITV, etc.)

L’increment en aquest trimestre respecte al anterior (gener a març) ha estat del 4.9%

2. Accidents

General

El total d’accidents de trànsit en els que ha intervingut Policia Local ha estat de 219, el que significa una reducció del 14.8% en comparació als 257 del mateix trimestre de 2011.

Pel que fa als accidents amb lesionats s’han reduït un 13.4% en relació al segon trimestre de 2011 (58 – 67).

 

En el que portem d’any (gener a juny) el nombre d’accidents amb ferits ha estat de 118, dos menys (120) que en el primer semestre de 2011.

Si comparem la dada amb els darrers sis mesos de 2011 (juliol a desembre) el descens de l’accidentalitat es situa en un 13.2%. (136 accidents)

Els darrers 12 mesos s’han produït 254 accidents amb ferits, un 4.2% menys que al juny de 2011 (265 accidents).

Amb vehicle escàpol

En 1 de cada 10 accidents un dels conductors implicats es fa escàpol, mantenint-se la mateixa relació al llarg d’aquest primer semestre.

Pel que fa a aquest segon trimestre la totalitat dels conductors escapolits (25) han estat localitzats.

Es mantenen el nombre d’accidents a 12 mesos, 77, però arribant-se al percentatge més alt de resolució fins a la data, un 92.2% dels casos que s’intervé.

Lesionats

El conjunt de persones lesionades en aquest segon trimestre ha estat de 88, un 4.3% menys que el mateix trimestre de 2011 (92).

El nombre total de lesionats en els darrers dotze mesos ha estat de 353, un 2% més que al juny de 2011 (346)

Controls de trànsit

El nombre de vehicles que han passat pels controls específics de trànsit al segon trimestre de 2012 han estat 28.770.

El 2.2% dels vehicles han estat denunciats (642) en cometre alguna infracció de circulació, d’aspectes tècnics i/o administratiu.

Al llarg dels primers sis mesos a un total de 170 conductors no se’ls a permès continuar circulant, al comprovar que no disposaven de l’assegurança del vehicle o duien el permís caducat o sense punts.

4. Alcoholèmies / Drogues

De les 880 proves per alcohol realitzades durant el trimestre, 68 conductors han donat positiu, mantenint-se el percentatge de positius al mateix 7% que al 2011.

Del conjunt de positius detectats, per consum d’alcohol, 3 de cada 10 han tingut la suficient rellevància com per ser tramitats via judicial.

En el primer semestre de l’any, 22 conductors han estat denunciats per donar positiu en les proves de detecció de substàncies estupefaents.

De gener a juny 147 conductors no han pogut seguir conduint en donar positiu (per alcohol i drogues) o per negar-se a realitzar la prova (2).

Seguretat ciutadana:

Infraccions LO 1/92

Entre els mesos de d’abril a juny de 2012, s’han aixecat un total de 32 actes per consum o tinença, 2 més que al mateix període de 2011.

En els darrers 6 mesos (de gener a juny), i amb motiu dels diferents controls i operatius, s’han detectat 89 persones consumint o portant substàncies estupefaents a la via pública.

Detencions / imputacions

El nombre de detinguts al segon trimestre ha estat de 33, essent 8 més que en el mateix trimestre de l’any anterior (25 detinguts).

Pel que fa al nombre d’imputats, a baixat en un 6.8% respecte al mateix trimestre de 2011, passant de 74 l’any passat a 69 en aquest.

Demandes de serveis

D’abril a juny, a la sala de coordinació operativa s’ha registrat 4.740 demandes de servei.

En el primer semestre de l’any les demandes han estat 9.572, un 6.7% superior al primer semestre de 2011.

En els darrers dotze mesos s’han atès un tal de 18.590 demandes. 

Quatre de cada 10 serveis realitzats han estan dins l’àmbit del trànsit, dues tenien relació amb la seguretat ciutadana, dues amb l’àmbit assistencial i altres dues amb l’administratiu.

fitxer Indicadoprs de seguretat ciutadana de Manresa. 2n trimestre 2012