Actes 150 Anys

Agenda

Febrer 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

S’instal·len pilones i semàfors per realitzar el control dels accessos al polígon de Bufalvent PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimecres, 24 de novembre de 2010 23:14

Font: Ajuntament de Manresa

Aquesta setmana es posa en funcionament el nou sistema de control dels accessos del polígon de Bufalvent, que inclou vuit pilones hidràuliques i dos semàfors. Aquestes instal·lacions formen part de l’acord al qual van arribar l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris de Bufalvent amb la intenció d’evitar situacions d’inseguretat de les empreses durant les hores de tancament de les principals activitats industrials.

Les vuit pilones hidràuliques estan situades al carrer Miquel Servet. Aquestes pilones impedeixen l’accés al polígon pel carrer Miquel Servet cruïlla amb la carretera del Pont de Vilomara. En aquesta mateix cruïlla s’hi ha instal·lat dos semàfors que mostren llums vermelles que són visibles tant des del costat de la carretera del Pont de Vilomara com des de l’interior del polígon. Els treballs d’instal·lació de les pilones i els semàfors es va iniciar a mitjans del passat mes d’octubre.

L’acord també contemplava limitar l’entrada i sortida amb vehicles al polígon únicament a través del carrer Edison en horari nocturn. En aquest punt hi ha una càmera de videovigilància que capta la imatge dels vehicles que utilitzen aquest accés. Aquest sistema de control d’accessos ha funcionat des del juny del 2007 de manera provisional.

Seguint l’acord, representants de l’associació d’Empresaris, tècnics municipals i responsables de Policia Local i Mossos d’Esquadra, s’han reunit cada tres mesos per avaluar l’efectivitat d’aquesta mesura. L’acord establia que si les valoracions eren positives, es farien les instal•lacions necessàries per convertir en definitiu el tall horari de circulació. El termini fixat inicialment va ser el desembre del 2009, que es va prorrogar fins al 2010.

Segons les actes d’aquestes reunions, els responsables policials confirmen la reducció de les incidències en els horaris de tancament de les empreses i els membres de l’Associació d’Empresaris confirmen la bona acceptació del sistema pel conjunt dels usuaris del polígon.

Quatre mesos abans de la regulació circulatòria, tot i tenir dues persones vigilant el polígon a les nits i els caps de setmana, es van produir 6 robatoris importants a l’interior de les naus. En canvi, des que hi ha la restricció no s’ha comptabilitzat cap robatori a l’interior de cap nau.

Recordem que l’horari de tancament és de les 23 a les 05.00 hores els dies feiners, de 14 a 00.00 hores els dissabtes, i durant tot el dia els festius.

El pressupost d’aquestes instal·lacions és de 48.863 euros, que estan finançats pels fons estatals FEOLS 2010.
 

Darrera actualització de dimecres, 15 de desembre de 2010 23:18