Actes 150 Anys

Agenda

Febrer 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

La Via de Sant Ignasi racionalitza el seu traçat PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dilluns, 9 de maig de 2011 22:42

Font: Ajuntament de Manresa
Fins ara la trajectòria de la Via de Sant Ignasi, entre la plaça de Sant Ignasi i Sant Marc feia una doble corba. La renovació del sector de les Escodines comporta l’ampliació de la vorera pel costat Escodines i permet redefinir aquesta traça per simplificar el gir en una sola corba més oberta. Paral·lelament, a l’altra costat, l’Ajuntament ha encarregat la renovació i ampliació de la vorera i també s’està fent d’acord amb aquesta nova traça més simplificada.

Aquestes obres coincideixen en la urbanització del camí d’enllaç entre la via de Sant Ignasi i el camí dels Corrals. El paviment d’aquest enllaç segueix els criteris dels camins dels Corrals i de l’entorn de la falda del Puigcardener.

La renovació d’aquest enllaç completa la renovació del sector de la falda del Puigcardener. En aquests moments, ja és visible els efectes de l’enjardinament de les terrasses de la falda de la muntanya.

Recordem que el projecte de renovació de la falda del Puigcardener ha comportat la reconstrucció de les feixes i els murs situats en aquest desnivell. S’ha construït dos camins dels Corrals. Tots dos parteixen des del carrer Codinella. En el moment que la muntanya fa el gir cap a l’oest, el camí es bifuraca en dos: una manté el nivell fins a la plaça de la Reforma i l’altra perd nivell fins a situar-se al carrer d’accés a l’aparcament de la Reforma.

Els enderrocs que es van iniciar el setembre passat van alliberar espais que han permès l’ordenació i vegetació de les diferents feixes de la falda del Puigcardener. Es tracta de 1.000 m2 que passaran a formar part de la zona verda de la falda del Puigcardener.

L’actuació d’ordenació de la falda del Puigcardener engloba 6.600 m2 de superfície. El projecte d’aquesta urbanització inclou la recuperació de l’antic camí dels Corrals, des de fa anys esllavissat, que estava situat just per sota del nou traçat del camí recentment executat, la rehabilitació de les antigues terrasses d’aquest espai i el seu enjardinament. La recuperació del recorregut de l’antic camí dels Corrals permetrà fer un nou itinerari que connectarà directament el nou camí dels Corrals amb el carrer d’accés a l’aparcament de la Reforma i, per tant, amb l’estació de tren i el passeig del Riu, sense passar per la plaça de la Reforma. Pel que fa a l’enjardinament, es realitzarà tenint en compte el futur canvi de traçat del passeig del Riu que ha d’enllaçar la rotonda de Sant Marc amb la plaça de la Reforma. Així, la plantació d’arbres es farà de manera que no s’ocupi l’espai que es preveu destinar al traçat d’aquest futur vial.

A l’espai que està a nivell del passeig del Riu i del carrer Sant Marc, s’hi plantaran de 53 arbres (plàtans, oms i, a les zones més obagues de del carrer Sant Marc, hi haurà roures i aurons). En les diferents feixes del turó, s’hi plantaran arbres de port arbustiu, concretament 148 magraners. La intervenció també inclou la reconstrucció i el reforç dels murs de pedra de part de les terrasses del turó i la sembra de prat sota les arbredes.

El pressupost de l’actuació d’ordenació de la falda del Puigcardener és de 411.800 euros. Aquesta actuació compta amb l’aportació del 50% del pressupost provinent del pla de Barris de la Generalitat de Catalunya. L’altre 50% prové d’aportacions municipals. Aquesta actuació forma part de la renovació de la Façana Sud de Manresa, que entre altres actuacions inclou els nous jutjats, la plaça de la Reforma i el seu aparcament, el camí dels Corrals i la rotonda de Sant Marc.

Darrera actualització de dijous, 21 de juliol de 2011 21:20