Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

L'Ajuntament de Manresa i els grups locals de comunicació cooperaran per donar més visibilitat al pla contra els atropellaments PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
divendres, 18 de juliol de 2014 21:28

Avui han signat un compromís pel qual es comprometen a implicar-se activament en les accions previstes en la campanya “No et saltis el pas” i a fer-ne la màxima difusió possible  en els seus respectius mitjans d’informació.

L’Ajuntament de Manresa ha signat avui un acord de cooperació amb els grups de comunicació de la ciutat per promoure el pla contra els atropellaments que es va reprendre el gener d’aquest any mantenint el lema “No et saltis el pas” després dels èxits assolits el 2012.

Han signat l’acord l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, l’administrador d’Edicions Intercomarcals, Fèlix Noguera; la directora del Grup Taelus, Pilar Goñi; l’administrador del Grup TLB, Lluís Basiana; i Jordi Sardans, vice-president de l’Associació Cultural El Pou de la Gallina. Finalment, Pere Fontalans, director de ManresaInfo, que també ha subscrit aquest compromís, no ha pogut assistir a l’acte de signatura. També han estat presents a l'acte el sotscap de la Policia Local de Manresa, el sotsinspector Miquel Martínez Pavón; i el coordinador del pla "No et Saltis el Pas", el sergent Carles Muñoz. 

Segons el text del compromís, els grups de comunicació locals, d’acord amb la importància del paper que juguen els mitjans informatius en la tasca de conscienciació de la ciutadania,  mostren la seva voluntat d’implicar-se activament en el desenvolupament de les campanyes relacionades amb aquest pla contra els atropellaments de manera que, a través dels seus mitjans, es faci la màxima difusió possible, tant a nivell informatiu com publicitari, de les actuacions que es portaran a terme.

L’acord se signa amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta voluntat compartida de totes les parts.

Les campanyes “No et Saltis el Pas”

L’Ajuntament de Manresa va activar el gener d’aquest any una nova edició de la campanya contra els atropellaments “No et saltis el pas” amb la posada en marxa d’una bateria de mesures, accions i actes de conscienciació amb la voluntat de combatre i reduir la lesivitat que produeixen aquests sinistres a la ciutat.

Aquestes noves mesures es van posar en en marxa per reforçar la tendència positiva en la reducció del nombre d’atropellaments en el període 2008-2013, tot i que de gener a juny de 2014 s’han produït 38 atropellaments a Manresa.

Les prioritats del pla han estat, fins ara, aconseguir una millora de la visibilitat dels passos de vianants i la col·locació d’elements reductors de la velocitat fins a la intensificació dels controls policials.

La nova edició de la campanya s’emmarca també en el Pla Local de Seguretat de Manresa 2014-2017, que planteja en el punt 3.5. “reduir el nombre d’atropellaments i la gravetat d’aquests accidents” i preveu mesures com l’elaboració d’un Pla anual de prevenció d’atropellaments, la realització de controls policials específics sobre infraccions que incrementen el risc d’atropellaments i la realització de campanyes de sensibilització sobre els riscos inherents al trànsit, per a conductors i vianants, i les bones pràctiques per evitar atropellaments; on precisament s’emmarca el compromís signat avui.

Darrera actualització de dilluns, 28 de juliol de 2014 21:40