Actes 150 Anys

Agenda

Febrer 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Farmàcia Guàrdia

Sense events

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Obra Social Caja Madrid dóna un vehicle sociosanitari a Protecció Civil de l'Ajuntament de Manresa PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 26 d'agost de 2010 03:02

Font: Ajuntament de Manresa

Obra Social Caja Madrid ha fet entrega d’un vehicle sociosanitari a Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa. A l’acte hi han assistit l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí; el regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis Buenache; el cap de Protecció Civil a Manresa, Xavier Jovés; el coordinador a Catalunya i Balears de l’Obra Social Caja Madrid, Sergi Capell i Carles Puig, director de l’oficina de Caja Madrid al carrer Àngel Guimerà de Manresa.

El vehicle, valorat en més de 39.000 euros, és un Fiat Ducato adaptat com a transport sociosanitari i equipat com a suport vital bàsic. L’ús d’aquest vehicle, de titularitat municipal i adscrit a la unitat de Protecció Civil, serà cedit a Creu Roja Manresa, amb qui l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració, que facilitarà la millora en la realització dels diversos serveis preventius que contracta amb Creu Roja Manresa per cobrir les possibles emergències en actes que s'organitzen a la ciutat i també en altres situacions de risc que ho requereixin.

 

 

Per la seva banda, l’Ajuntament s’ha fet càrrec dels costos de la retolació del vehicle –pressupostats en un 1.500 euros–, i de l’assegurança. A més, Creu Roja ha dotat el vehicle amb material, valorat en uns 3.000 euros.

El servei de Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa és una unitat tècnica dins l’àmbit de Seguritat Ciutadana de l’Ajuntament. Les seves tasques es destinen a planificació, prevenció i coordinació en qualsevol àmbit d’emergències. El vehicle donat ara per Caja Madrid es destinarà principalment a cobrir els aspectes preventius de diferents actes de participació pública.

La col·laboració en l’adquisició de vehicles adaptats és una de les accions socials que Caja Madrid ve desenvolupant en el si de la seva Obra Social. Durant els darrers anys s’ha realitzat tant l’adquisició com l’adequació de vehicles de protecció civil i sociosanitaris a diverses ciutats com Pamplona, Sevilla, Las Palmas, Lleida, Córdoba, Málaga, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Blanes, Reus o Sant Feliu de Guíxols, entre d’altres.

Obra Social Caja Madrid Catalunya i Balears
Obra Social Caja Madrid col·labora amb més de 70 projectes de diverses entitats que atenen col·lectius socials a Catalunya i Balears. Aquestes ajudes permeten el desenvolupament dels programes d’entitats i institucions que treballen amb col·lectius en situació de desigualtat i/o exclusió social amb l’objectiu de potenciar la seva inserció social i la integració laboral. Aquestes associacions treballen amb infants i joves en risc social, persones amb discapacitat, població immigrant, malats d’Alzheimer i Parkinson, dones maltractades, col·lectiu de prostitució, persones sense llar, dones amb especials dificultats d’inserció o desocupats/des de llarga durada.