Actes 150 Anys

Previsió del Temps

Radars Catalunya


Radars de Catalunya

Manresa acollirà un muntatge que busca sensibilitzar el joves de les conseqüències de l’alcohol i les drogues sobre el trànsit PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per PL Manresa   
dimecres, 3 d'octubre de 2012 22:20

El teatre Kursaal acollirà el proper dimarts 9 d’octubre, a les 12 del migdia, una activitat anomenada “Road Show”, que comptarà amb l’assistència de més de set-cents alumnes dels centres de secundària de la ciutat.
 

La Fundació Mutual de Conductors, en col·laboració amb el Montepio de Conductors i l'Ajuntament de Manresa, presentarà el 9 d’octubre al Teatre Kursaal una nova adaptació d'un muntatge anomenat "Road Show" davant de més de 700 estudiants de diversos instituts de la ciutat.

Es tracta d’un programa d'educació viària que endinsa els joves en el simulacre d'un accident de trànsit, representat en un teatre pels mateixos protagonistes de la desgràcia, i forma part de la campanya  "No et saltis el pas" impulsada per la regidoria de Seguretat Ciutadana per combatre els atropellaments als passos de vianants.


Els detalls del "Road Show" s’han fet públics avui, a les dependències del Montepio de Conductors de Manresa, en una presentació que ha comptat amb la participació de la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; el regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet; el president del Montepio de Conductors, Joan Bertran; el director de la Fundació Mutual, Josep Maria Ambròs; i el secretari i portaveu de la Fundació Mutual, Josep Corbella.

Els han acompanyat també el director general de Montepio de Conductors de Manresa, Josep Maria Serena; el coordinador de la campanya “No et saltis el pas”, el sergent de la Policia Local Carles Muñoz; i l’inspector Jordi Mora, sots-cap de la Policia Local de Manresa.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha assegurat que aquest muntatge “és una de les accions més importants de la campanya per combatre la sinistralitat a Manresa, perquè incideix sobretot en un dels col·lectius més sensibles als accidents que són els joves i principalment els futurs conductors”. Olga Sánchez ha tingut paraules d’agraïment al Montepio de Conductors de Manresa per “ajudar a sensibilitzar i conscienciar d’un problema que ens afecta a tots, perquè darrera de cada accident hi ha persones i famílies”.

Per la seva part, Antoni Llobet, ha valorat “la implicació” de les diferents regidories i la “complicitat” dels centres educatius de la ciutat per participar en l’acte. En aquest sentit, el regidor d’Ensenyament ha manifestat que aquesta acció educativa “és molt útil perquè permetrà als joves conscienciar-se per ells mateixos de les conseqüències dels accidents”.

Per la seva banda, Josep Maria Ambròs ha destacat “l’èxit d’un espectacle que s’ha representat a vint ciutats diferents i que està adaptat a cada municipi on es representa”. Ambròs ha qualificat el "Road Show" com una activitat teatralitzada “impactant i de conscienciació”.

Escenificació multimèdia amb testimonis reals

Promogut per Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i TRAFPOL, el Road Show recrea la nit d'un jove, un dissabte de discoteca, que acaba amb la tragèdia inesperada d'un accident de trànsit amb terribles conseqüències.

Mitjançant una escenificació multimèdia i els testimonis reals dels metges de serveis d’emergències, bombers, policies; així com el testimoniatge verídic de la víctima amb lesió medul·lar i els seus familiars. L’organització pretén alertar al jovent sobre les greus conseqüències de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

A Catalunya les dades d’accidentalitat entre els joves de 15 a 25 anys són impactants, tot i la reducció en els darrers anys. Segons el Servei Català de Trànsit, l’any 2010 hi van haver a Catalunya 217 morts en aquesta franja d’edat, mentre l’any passat va ser de 138 morts, la qual cosa significa una reducció del -36,41%.

Tendència a la baixa de la sinistralitat a Manresa

Durant l'acte de presentació del "Road Show", la regidora Olga Sánchez i el sergent Carles Muñoz han avançat algunes de les dades dels accidents de trànsit en general, dels atropellaments i de les proves d’alcoholèmia i drogues que es produeixen a la ciutat.

Pel que fa als atropellaments han informat que les dades confirmen que hi ha una reducció progressiva. El mes d’agost dels 19 accidents amb ferits, només hi va haver dos que van ser atropellaments. A l’agost, de 12 accidents, en van ser tres i al juliol de 23 accidents, dos van ser atropellaments.

El darrers dotze mesos hi ha hagut a la ciutat un total de 66 atropellaments, el que representa una reducció significativa respecte de les dades anteriors. En aquest sentit, el sergent Muñoz ha volgut deixar clar que "les dades són positives però cal ser prudents perquè darrera cada número hi ha persones i hem d'esperar a fer una valoració a llarg termini”.

Pel que fa als accidents de trànsit en general, durant els nou mesos d’aquest any hi ha hagut 593 accidents a Manresa, dels quals 422 no han tingut ferits i 171 sí que n’han tingut. L’any 2011 el número total d’accidents a la ciutat va ser de 889.

Quan a les proves d’alcoholèmia, durant aquest any s’han fet a la ciutat 2.227 proves d’alcohol de les quals 161 han estat positives, el que suposa el 7% de les realitzades. Pel que fa a les proves de drogues, els primer nou mesos s’han fet 40 proves, de les quals 35 han estat positives, el que suposa el 84,6%.

Darrera actualització de dimecres, 3 d'octubre de 2012 22:23